Ontharen d.m.v. IPL flitslamp

Voor langdurige (“permanente”) ontharing kunt u nu ook bij MohsA terecht.

De behandeling van ongewenste haargroei

MohsA behandelt ongewenste haargroei door middel van een flitslamp, Intense Pulsed Light (IPL).

Het zichtbare licht uit de flitslamp wordt via een glasprisma naar de te behandelen plek geleid. Haar bevat pigment (melanine) dat het licht absorbeert en omzet in warmte. Deze warmte wordt vervolgens via de haar naar de haarwortel geleidt. Actief groeiende haren bevatten in de wortels pigment terwijl de rustende haren pigmentloos zijn. Het flitslicht richt zich specifiek op het pigment in de haarwortels van de actief groeiende haren. Deze haren verdwijnen daardoor terwijl de omringende huid intact blijft. Doordat de haarwortel beschadigd raakt, kan het geen nieuwe haar meer maken.

Wat kunt u verwachten?

Het behandelde haar valt na ongeveer 2 weken spontaan uit. Zodra de haartjes zijn terug gegroeid kan de volgende behandeling plaatsvinden. Dit verschilt per lichaamsgebied maar is gemiddeld 6-8 weken.

Doordat de haren zich in verschillende fases bevinden (groeifase, rustfase, uitvalfase), zijn er meerdere behandelingen nodig om tot het gewenste resultaat te komen. Om langdurige haarreductie te bereiken zijn gemiddeld 8-10 behandelingen nodig.

Na de behandeling treedt er vaak lichte roodheid op, deze verdwijnt vanzelf. Ook kan er lichte oedeem (verdikking) rondom de haarfollikel ontstaan. Dit verdwijnt spontaan binnen enkele uren na de behandeling. In sommige gevallen kunnen er lichte pigmentverschuivingen ontstaan. Deze kunnen soms enkele maanden bestaan.

Is de behandeling pijnlijk?

De gevoeligheid van de behandeling hangt sterk samen met de kleur, dikte en dichtheid van de haren, het gebied waar behandeld wordt en de persoonlijke pijngrens. Veel mensen vergelijken het met het gevoel alsof er een elastiekje op de huid wordt geschoten. De behandeling mag gevoelig/onaangenaam zijn, maar geen ondraaglijke pijn.

Wie komt er in aanmerking voor een behandeling?

De behandeling is het meeste effectief bij donkere haren in combinatie met een lichte huid. Echter zijn alle huidtypen in principe te behandelen, omdat er gebruikt gemaakt kan worden van aangepaste apparatuur. Zo wordt de intensiteit van de lichtstraal aangepast aan elk huid- en haartype.

Personen met grijs, zeer-lichtblond en/of rood haar zijn NIET te behandelen.

Waar moet u rekening mee houden?

Het is van belang om vanaf 4 weken vóór de behandeling en tussentijds geen haren meer te epileren of harsen. Dit verlengt het behandelproces. Scheren van het haar is geen bezwaar.

Vanaf 4-6 weken vóór en na de behandelingsperiode mag de huid niet zonder hoge SPF-beschermingsfactor (minimaal SPF 30) blootgesteld worden aan de zon of zonnebank.

Stel de huid niet bloot aan intensieve schoonheidsbehandelingen zoals scrubben, zoutbaden of chemische peelings.

Volledige definitieve haarverwijdering kan nooit voor 100% gegarandeerd worden. Medicatie of hormonale veranderingen kunnen bepaalde invloeden hebben waar het menselijk lichaam op kan reageren en waardoor de haargroei kan veranderen.

 

Voor een intake / afspraak kunt u bellen naar MohsA 088-1666111 of u mailt naar info@mohsa.nl