Storende moedervlekken en wratjes

Storende moedervlekken

Wat is het?
Moedervlekken kunnen soms wat dikker zijn, als een bultje. Ze zijn meestal onschuldig. Vaak vinden mensen ze wel storend, vooral als deze in het gezicht voorkomen, of op plaatsen waar kleding schuurt. 

Behandeling
De moedervlekken die zich uiten als een bultje en er in principe goedaardig uit zien kunnen oppervlakkig van de huid worden verwijderd met een shave-excisie. Er ontstaat dan een schaafwondje dat meestal geneest zonder litteken. De cellen die dieper in de huid zitten blijven bij deze behandeling aanwezig en kunnen in de loop van de jaren opnieuw een bultje vormen.
De moedervlekken kunnen ook volledig in de diepte worden verwijderd met een excisie. De moedervlek wordt dan tot in het vet verwijderd waarna de huid wordt gehecht. Er ontstaat een klein litteken.

Microscopisch onderzoek  
De richtlijn Melanoom stelt dat alle gepigmenteerde plekjes/ bultjes moeten worden opgestuurd voor histologisch onderzoek onder de microscoop. Ook als de moedervlekken om cosmetische redenen worden verwijderd. MohsA werkt volgens de richtlijnen en houdt zich dus ook aan deze regel. Uw moedervlek zal dus opgestuurd worden voor dit onderzoek zodat ook u zeker weet dat er geen kwaadaardigheid speelt. Dit verklaart een groot deel van de kosten die bij de behandeling horen.

Ouderdomswratjes en Steelwratjes

Wat is het?
Ouderdomswratjes komen veel voor en zijn goedaardig. Ze zijn vaak geel-bruin verkleurd, soms zelfs bijna zwart. De afwijkingen komen vooral voor op de slapen en op de romp.
Steelwratjes zijn goedaardige huidkleurige gezwelletjes die voorkomen op plaatsen waar de huid onderhevig is aan wrijving (oksels, liezen, onder de borsten, hals en oogleden).

Behandeling
De ouderdomswratjes worden oppervlakkig verwijderd door een shave behandeling.
De steelwratjes worden verwijderd met een mesje of schaartje.
Beide behandelingen zijn vrijwel pijnloos, en kunnen bijna altijd zonder verdoving worden uitgevoerd. Aanvullend onderzoek is bij deze afwijkingen niet nodig.

Voor het maken van een afspraak mail info@mohsa.nl of bel 088-1666111
Voor meer informatie over de kosten zie Tarieven.