Laserbehandelingen

Wat is het?
LASER staat voor Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation. Een laser zendt licht uit van 1 bepaalde golflengte. Er bestaan vele verschillende lasers, elk met hun eigen golflengte, geschikt voor een speciaal doel en resultaat.

MohsA werkt met een Vaatlaser (Candela™ VBeam Perfecta) en een Ablatieve Co2 / Fraxel laser (Candela™Co2re).

pijnloze behandeling bij MohsA

 

 

 

 

 

Vaatlaser 
Een van de meest gebruikte vaatlasers is de Pulsed Dye Laser (PDL). Deze laser kan verwijde vaatjes in de huid behandelen. Zoals bij een wijnvlek, couperose, rosacea, spider naevi etc.

Effect Vaatlaser
– de opperhuid wordt niet beschadigd, het laserlicht passeert de opperhuid.
– te wijde bloedvaten in de lederhuid worden vernietigd

Mogelijke bijwerkingen Vaatlaser
– Geringe pijn; plaatselijke verdoving is in het algemeen niet nodig.
– Blauwe vlekjes. Dit zijn kleine bloeduitstortingen, die in 1 tot 2 weken weer verdwijnen.
– Pigmentverschillen, daarom wordt geadviseerd tot 6 weken na de behandeling niet in de zon/ onder de zonnebank te gaan.
– Littekens ten gevolge van behandeling van de bloedvatlaser zijn zeldzaam.

Ablatieve laser
Een ablatieve laser (verdampende laser) kan zeer nauwkeurig dunne laagjes huid verwijderen. Deze apparaten zijn derhalve te gebruiken bij oneffenheden van de huid, zoals littekens, beginnende huidkanker, maar ook bij rimpels en verouderingsverschijnselen van de huid. 
De ablatieve laser met Fraxel maakt gefractioneerd kleine gaatjes in de huid. Dit geeft mooie resultaten, is minder pijnlijk en heeft minder bijwerkingen. De ablatieve Fraxel laser wordt daarom steeds vaker gebruikt.

Effect Ablatieve laser
– Er ontstaat een schaafwondje
– De behandeling is pijnlijk en gebeurt mbv verdovende crème, evt aangevuld met plaastelijke verdoving. 

Mogelijke bijwerkingen Ablatieve laser
– Pigmentverschillen, daarom wordt geadviseerd tot 6 weken na de behandeling niet in de zon/ onder de zonnebank te gaan.
– Roodheid, vooral de eerste weken
– Wondinfectie
– Gerstekorrels en voorbijgaande acne  
 

Uw Laserbehandeling
De dermatoloog van MohsA bekijkt wat voor u de behandelmogelijkheden met Laser zijn en welke laser voor u geschikt is. Voor het maken van een afspraak mail info@mohsa.nl of bel 088-1666111.
Laserbehandelingen worden in sommige gevallen vergoed. Voor meer informatie over de kosten indien de behandeling niet vergoed wordt zie Tarieven.