Huidtherapie

Je huid gaat vooruit bij de huidtherapeut!

Huidtherapeuten behandelen patiënten met een zieke en/of beschadigde huid. Het doel van de behandeling is het opheffen, voorkomen of verminderen van een stoornis of beperking als gevolg van een huidaandoening.


Wie ben ik?

Ik ben Milou Aan de Brugh en sinds juni 2013 afgestudeerd als huidtherapeut aan de Hogeschool van Utrecht. Sinds augustus 2013 ben ik werkzaam bij MohsA.

Ik ben lid van de Nederlandse Vereniging voor Huidtherapeuten (NVH) en sta geregistreerd in het kwaliteitsregister voor paramedici (KP) onder het nummer 39912157488 waardoor ik BIG-geregistreerd ben.

Ik vind het fijn om met mensen te werken en tevens wat voor hen te kunnen betekenen. Ik zie graag vooruitgang in de behandeling en haal hier dan ook veel voldoening uit.
Daarnaast is er een nauwe en directe samenwerking met de dermatologen en dat zorgt voor een optimale behandeling.

Tijdens mijn studie heb ik mij gespecialiseerd in oedeemtherapie door een stage te volgen in de Feldberg kliniek in Duitsland.

Behandelingen

Acne therapie

Er zijn verschillende vormen van acne. De keuze voor de behandeling hangt af van de vorm van de acne. Tijdens het eerste intake gesprek zal er gekeken worden wat de beste behandelmethode is en zal er samen met u een passend behandelplan opgesteld worden.

De behandeling kan bestaan uit:

Diepte reiniging:
Hierbij staat het reinigen van de huid en het verwijderen van onzuiverheden centraal.

Glycolzuur peeling:
Dit is een chemische peeling die er voor zorgt dat de bovenste huidlaag zich gaat vernieuwen. De huid wordt hierdoor ook dunner waardoor er minder talgophopingen ontstaan. De behandeling met glycolzuur wordt ook vaak toegepast bij acne littekens.

Adviezen:
Door het meegeven van adviezen over de dagelijkse verzorging van de huid en hygiëne wordt een positieve bijdrage geleverd aan het verbeteringsproces van de acne. Er zullen dan ook altijd persoonlijke adviezen gegeven worden.


Littekentherapie

Door verschillende oorzaken kunnen er littekens ontstaan. Problemen die door littekens kunnen ontstaan zijn: huidverdikking, roodheid, pijn, verharding, verkleving, bewegingsbeperking en vochtophoping.  Door een combinatie van behandelingen wordt de doorbloeding gestimuleerd en de huid soepeler gemaakt om de klachten te verminderen of op te heffen of het uiterlijk van een litteken te verbeteren.
Voor ieder probleem bestaat er weer een andere behandeling. De behandeling kan bestaan uit: massagetechnieken, peeling, tape, siliconenpleisters of siliconengel en camouflage.

 

Oedeemtherapie

Oedeem is een opeenhoping van vocht. Oedeem kan ontstaan na operaties waarbij lymfeklieren zijn weggenomen of bij beschadiging van het lymfestelsel. Maar oedeem kan ook ontstaan rond een litteken, bij spataderen of na verwondingen. Om dit te verminderen en het lichaam te helpen het overtollige vocht te verwijderen zijn er verschillende behandelmethoden geschikt zoals manuele lymfdrainage, oedeem- en fibrosegrepen, lymftaping, compressietherapie, therapeutische elastische kousen. Ook wordt er voorlichting en advies gegeven over zelfmanagement of bewegingsoefeningen.

U kunt bij MohsA terecht voor het aanmeten van therapeutische elastische kousen.
Aan de hand van uw klachten wordt de juiste kous geadviseerd en besteld.

Camouflagetherapie

Littekens, spataderen, wijnvlekken en donkere of lichte vlekjes kunnen hinderlijk zijn. Door middel van camouflagetherapie wordt het minder opvallend. De patiënt kan het zelf toepassen nadat het juiste product en de juiste kleur zijn bepaald.


Lasertherapie

Tevens ben ik ook geschoold in lasertherapie.  Er wordt gebruik gemaakt van verschillende lasers zoals ablatieve CO2 lasers ofwel vaatlasers. Dit wordt uitgevoerd in samenwerking met de dermatologen.


Overige behandelingen

U kunt ook bij mij terecht voor adviezen over huidverzorging en over het behandelen van de droge/eczeem huid. Daarnaast geef ik ook instructies over het gebruik van zalven bij kinderen met eczeem.

Voor meer informatie en/of een consult kunt u contact opnemen met:

Milou Aan de Brugh

Huidtherapeut
AGB-code: 90-048477

MohsA
Buitenlust 35
5803 AZ Venray
E:
m.aandebrugh@mohsa.nl
T: 088-1666111