4 december 2013 – Vergoeding zorg ook in 2014 geregeld!

Declaratie zorgkosten en contracten met zorgverzekeraars

MohsA wil graag haar cliënten inlichten en geruststellen.
MohsA heeft een contract met CZ afgesloten voor 2014. Voor cliënten van CZ geldt dus dat MohsA alles met CZ afhandelt, u als cliënt heeft hier geen omkijken naar (met uitzondering van het wettelijke en/of vrijwillige eigen risico).
Daarnaast is Mohsa in gesprek met VGZ om afspraken te maken voor 2014, zodat ook deze cliënten zo min mogelijk omkijken hebben naar de financiële afhandeling.
In principe geldt voor alle verzekeraars dat Mohsa de vergoede zorg (mits schriftelijk verwezen door de huisarts en/of een andere specialist) rechtstreeks met uw zorgverzekeraar afgehandeld.

Hierop gelden echter twee uitzonderingen:

1. Het deel van de zorgkosten dat valt onder het wettelijke en / of vrijwillige eigen risico, dat wij, indien van toepassing, bij u in rekening brengen, zoals dat ook bij ziekenhuizen en andere klinieken het geval is.  

2. Voor patiënten die een afspraak hebben met de zorgverzekeraar dat de patiënt zelf de kosten dient te declareren bij de zorgverzekeraar (declaratiebasis). Wij declareren de kosten dan rechtstreeks bij de betreffende patiënt, die de kosten dan vergoed krijgt door zijn of haar zorgverzekeraar.

Voor alle zorgverzekeraars geldt dat MohsA u geen extra rekeningen zal sturen, ook niet als uw verzekeraar met ons geen contract heeft. 

« Terug naar het nieuwsoverzicht